Nieuws

Veilig werken in de warmte

Wat zegt de wet over werken in de hitte?

Mag een medewerker het werk weigeren bij extreme hitte?

In de Arbowet (artikel 6.1 fysische factoren – temperatuur) is geen specifieke maximale temperatuur vastgelegd waarbij buiten gewerkt mag worden. Dit komt doordat ook factoren zoals luchtvochtigheid en wind een rol spelen bij hoe warm het buiten aanvoelt.

Reizen met de trein. Wat zijn de regels?

Reizen met de NMBS

Bagage

Elke reiziger mag drie stuks bagage meenemen met een maximum gewicht van 30 kilogram in totaal. Aktetassen, rugzakken en reiskoffers mag je gratis meenemen maar moeten worden opgeborgen in de voorziene ruimte onder of boven de zitplaats. Dit geldt ook voor rolstoelen, kinderwagens, plooifietsen, steps en sportuitrusting.

Tandpijn op reis. Wat nu?

Tandpijn ontstaat vaak onverwacht en kan je vakantie behoorlijk verstoren. Het is daarom belangrijk om goed verzekerd te zijn en je voorzorgsmaatregelen te nemen voor je vertrekt.

Tandpijn tijdens je vliegreis

Tijdens een vlucht kan tandpijn optreden door het drukverschilbij het opstijgen en landen. Kleine luchtbelletjes onder een tandvulling of door cariës kunnen door de druk uitzetten en pijn veroorzaken.

Voorkom inbraak tijdens je vakantie

Het is algemeen bekend dat het aantal inbraken stijgt tijdens vakantieperiodes.

Hoe zorg jij ervoor dat inbrekers bij jou geen kans krijgen?

Voorkomen is beter dan genezen. Overweeg daarom een inboedel- of opstalverzekering. Want inbraakpreventie houdt meer in dan een goed alarmsysteem of een extra slot op de deur. We geven je graag enkele nuttige tips om inbraak te voorkomen:

Een wagen huren in het buitenland? Dan moet je hierop letten.

Prijzen en voorwaarden

Neem voor je vertrekt de tijd om de prijzen en de voorwaarden te vergelijken. Doe dit ruim op tijd, want in sommige periodes is het aantal beschikbare voertuigen beperkt. Ook ben je soms beter af met een fly & drive formule die sommige luchtvaartmaatschappijen aanbieden, omdat dit financieel interessanter is.

Heerlijk en gerust de baan op met de moto

Ben je van plan om de weg op te gaan met je motor? In België is het verplicht om een verzekering BA Motorrijtuigen (Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen) af te sluiten. Deze verzekering dekt de lichamelijke en materiële schade die je anderen zou kunnen toebrengen met jouw voertuig.

We zijn uit elkaar... maar ben ik dan nog wel goed verzekerd?

Wellicht hebben u en uw partner samen verzekeringen afgesloten voor het gezin, de auto, het huis, enzovoort. Maar wat gebeurt er met deze verzekeringen als u uit elkaar gaat? De regel is dat u in alle gevallen uw verzekeringen moet laten controleren om ervoor te zorgen dat u goed verzekerd blijft. Controleer ook of er verzekeringspolissen zijn waarvoor u de begunstigden moet aanpassen.

Zijn mijn zonnepanelen verzekerd?

Als je zonnepanelen op je dak hebt liggen, zijn die dan automatisch verzekerd in je brandverzekering? Moet je je verzekeraar verwittigen wanneer je zonnepanelen hebt? Zijn zonnepanelen verzekerd tegen brand- en stormschade? Dit zijn allemaal vragen waarvoor je bij ons terecht kan.